Xavi Miró

Xavi Miró

Xavi Miró

(Barcelona, 1971)

Format a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (Barcelona) i amb Albert Heras (1995-2010). A finals del 90 treballa com assistent i tirador de còpies B/N amb Sean Sprague (USA). Dedicat a la fotografia professional des de fa gairebé tres dècades en diferents àmbits, on destaquen les arts escèniques; els viatges (Espanya, Europa, nord d’Àfrica i Amèrica del nord); l’arquitectura, l’interiorisme i la foto industrial; el fotoperiodisme social; congressos i esdeveniments diversos.

Actualment treballa per la FAF (Federació Andorrana de Futbol) com a responsable del departament audiovisual, vídeo i fotografia, que va crear el 2014. Té fotografies publicades en els següents mitjans i revistes especialitzades: New York Times, El País, La Vanguardia, El Periódico, El Mundo, El Punt, La Voz de Galicia, La Verdad, Tots.net, El Cultural (ABC), Amadeus, Scherzo, Ópera Actual, El Punto de las Artes, Doce Notas, Mundoclasico.com, Morillas y Asociados.

L’any 2004 va ser fotògraf del Fòrum Universal de les Cultures a Barcelona. Destaquen altres esdeveniments internacionals com el Premi UEFA GRASSROOT 2008, els congressos EUROPCR 2008 i 2009 i l’11a. World Conference on Lung Cancer (Barcelona). Entre el 2002 i el 2012 va ser el fotògraf oficial del Festival de Música Contemporània d’Alacant (Ministeri de Cultura, Espanya), ha cobert diverses edicions del festival Encuentros de Música Contemporánea de Gijón, el Festival de Música de Cámara de Motril, Música Sur, i la Festa de la Música de Madrid del Círculo de Bellas Artes de Madrid. L’any 2000 va iniciar una col·laboració amb Guias visuales de España (Printer IGSA) amb diferents reportatges de la geografia espanyola. Altres reportatges de viatges destacats per Prisma Archivo Fotográfico són Naufragio del Prestige a Galícia (2002); Egipte, i Pompeia, Paestum i Nàpols, entre d’altres. Altres treballs són l’exposició i el catàleg Los otros arquitectos, Museu de Zoologia, Barcelona.