Projecte

Projecte

Shoot és una mirada artística al món del futbol per compartir amb un públic ampli, a través d’una mirada d’autor, la del fotògraf Xavi Miró. Una exposició ambiciosa, ja que convida a detenir-nos en aquells moments, situacions, gestos i expressions que sovint escapen a l’ull de l’espectador d’aquest esport de masses.

Art i futbol comparteixen un llenguatge universal, la necessitat del públic i la capacitat d’emocionar. I això és just el que pretenem amb aquest projecte fotogràfic que, en el seu títol, vol transmetre l’emoció del moment, copsar aquell instant en què el fotògraf dispara o el jugador fa un xut, directes a l’objectiu, i ens atrapa.

L’exposició es presenta en una galeria virtual, un fet fortuït que permetrà acostar-nos a l’obra d’una manera diferent i obtenir una experiència més íntima. Eliminem les barreres arquitectòniques i ens situem davant de la imatge nua, despullada de qualsevol element que la pugui distorsionar. Shoot està integrada per una selecció de quinze imatges, fruit del seguiment de la selecció nacional d’Andorra des del març del 2019.

La subjectivitat del fotògraf i l’expressió en blanc i negre ens presenten un món íntim, de distància curta, on els protagonistes són més humans i vulnerables del que la tirania mediàtica acostuma a mostrar-nos. Confiem en la capacitat transformadora de l’art per deixar que les imatges ens aportin una nova mirada.

Elena Sánchez, comissària